Stříbrný šperk jako dárek? Víme, jak na to!

Zdá se to jako ta nejjednodušší věc na světě – stříbrné šperky, až na vzácné výjimky, přece uvítá každá žena. Šperky ze stříbra jsou cenově přijatelné, přesto mají trvalou hodnotu, na trhu je nepřeberné množství nejrůznějších druhů, s jejich pomocí dáte najevo nejkrásnější emoce a v neposlední řadě klenot v malé krabičce snadno uschováte před nežádoucím odtajněním dříve než plánujete. Aby se však dárek setkal s nadšeným ohlasem, vyplatí se chvilku přemýšlet. Připravili jsme pro vás pár tipů, na co před nákupem myslet:

Jaké šperky má dívka či žena už teď v oblibě?

Představte si příjemkyni svého daru v obvyklé situaci: jaké má náušnice, co má na krku, nosí prsteny…? Z jakého kovu? Pokud jsou ze žlutého zlata, stříbrem ji asi příliš nepotěšíte, i když i tady existují výjimky – to byste ovšem museli nejprve nenápadně zjistit. Pokud jsou její současné šperky z bílého kovu (a je lhostejné, jde-li o stříbro, bílé zlato či chirurgickou ocel), je velká šance, že se vaše volba stříbra jako materiálu ocitne na úrodné půdě!

A dívejte se dále: jsou její šperky drobné a pohodlné, střídané jen občas, nebo si vaše dáma potrpí na dokonale sladěný vzhled celého outfitu a šperky často mění? Zkuste se vžít do jejího vkusu a vybírat takové šperky, které budou ladit s těmi, které už má. S největší pravděpodobností je totiž bude chtít kombinovat.

Pro jakou příležitost šperk vybírám?

Chcete dívku či ženu potěšit stříbrným šperkem, který bude nosit každý den nebo jí chcete dopřát pocit výjimečnosti na plesu? Zamyslete se nad tím, jaký je její životní styl, a vezměte v úvahu společenské příležitosti, kterých se účastní. I vášnivá sportovkyně, která běžně nosí jen nenápadné náušnice, bude chtít možná na koncertě zazářit ve výrazných špercích. A samozřejmě je rozdíl, jestli jí plánujete jen tak potěšit malým dárkem nebo jí chcete překvapit při příležitosti významného životního jubilea!

Ok, je tedy nějaká univerzální rada?

Není, každá žena je jiná. Ale možná vám pomůže, že:

Přejeme vám šťastnou ruku při výběru a radost všech obdarovaných! ;-)